Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση

Αυτή η πραγματικότητα φαίνεται πως έχει τις ιδιότητες του νερού. Παίρνει το σχήμα του μυαλού που θα τη χωρέσει, όπως το νερό που μοιάζει να έχει σχήμα κυλίνδρου μέσα σε ένα ποτήρι. Τη βάζουν σε ένα εργαστήριο και την αναλύουν τη στιγμή που αυτή κυλάει και ελίσσεται γύρω μας και μέσα μας με χίλιους άλλους τρόπους. Όλες οι γνώσεις είναι πίστη. Και η επιστήμη ακόμα περιέχει τη λέξη πίστη.

1 σχόλιο:

 1. Είναι πολύ όμορφο να χαζεύεις το νερό όταν κυλάει σαν μικρό ποτάμι και συ περπατάς στις όχθες του..
  Μπορείς να το δεις να σχηματίζει αλλεπάλληλους μαιανδρους στο κατρακυλημά του,τον καθε ένα διαφορετικό από τον επόμενο και όμως όλους να ακολουθούν λες μια νομοτέλεια. Πιο ανοιχτοι όταν η κλιση του ποταμιού είναι σχεδόν επιπεδη,περισσότερο κλειστοί και απότομοι όταν αυτή μεγαλώνει, κανουν το νερό να στριβει πρώτα απο μια μεριά και έπειτα από την άλλη, την ιδια στιγμή που στην επιφάνειά του δημιουργούνται αμετρητοι μικροί στρόβιλοι.
  Το νερό μοιαζει να διασκεδάζει χορεύοντας βαλς, καθώς προσπαθεί να καθυστερήσει την αναποφευκτη εξαφάνιση του στη απεραντοσύνη της θαλασσας!
  Κι όποτε αυτή η ροή του φανει βαρετή,αρχίζει τα άλματα δημιουργώντας μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες ,σπάζοντας σε μυριάδες ασημένιες σταγόνες που μιμούνται το σχήμα ενός τέλειου γεωμετρικά σύμπαντος, για να επανενωθεί μετά απο λίγο πανυγηρικά κάνοντας αφρούς και πάταγο.
  Το νερό όταν κυλάει μοιαζει ζωντανό,πεθαμένο όταν παραμένει στασιμο,παρόμοια με την όποια πραγματικότητα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες

Παλιότερα ποστς

Ελαφρώς πικρή και πιπεράτη

  Είμαι πάλι εδώ, στον προσωπικό μου ναό, την μικρή σοκολατερί. Ή μέρα σκοτεινή, όπως πρέπει κι ας μύρισαν οι πρώτοι λεμονανθοί. Ή σοκο...