Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Έρευνα περί ορίων

Γραφική παράσταση των διαθεσιακών ορίων από το Πανεπιστήμιο της Γουιμπάμπουε
    Το πανεπιστήμιο της Γουιμπάμπουε συμφωνα με τις έρευνες  και τις παρατηρήσεις των διακεκριμένων επιστημόνων θέτει το εξής ερώτημα: Μήπως πρέπει να πραδεχτούμε σαν παγκόσμια αλήθεια και να εκμεταλλευτούμε το ότι τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο έχουν όριο προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω τείνουν στο άπειρο. Αυτή η αρχή έχει τόσες μα τόσες εφαρμογές. πχ το βλέμμα μας προς τα κάτω βρίσκει έδαφος ενώ προς τα πάνω έχει ουρανό χωρίς όριο. Επίσης μπορείς να αρρωστήσεις ή να πέσεις ψυχολογικά ή ή ή... με όριο το θάνατο, προς την άλλη κατεύθυνση όμως, το πόσο ζωντανός και υγιής και ήρεμος, και πόσο καλά και και και... μπορεί να νιώσεις, δεν υπάρχει όριο..κάνω λάθος; (αναρρωτιέται το πανεπιστήμιο της Γουιμπάμπουε..)

2 σχόλια:

  1. Ταμπουινε καταλαβα τι θες να πεις και θελω να σε διορθωσω λιγακι , ετσι για να τα εχουμε καλα με τα μαθηματικα:θες να πεις οτι ολα τα πραγματα εχουν κατω φραγμα ενω δεν εχουν ανω φραγμα.Με βρισκει απολυτα συμφωνο αυτη η αποψη!!!

    ΥΓ Βρες αν μπορεις τινος το ονομα παραφραζω αυτην την φορα

    Σερ Ισαακ Φιφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μίστερ Νιούτον (πληζ!) για να τα έχουμε καλά με τα μαθηματικά πρέπει αντί για τη λέξη όριο να χρηιμοποιήσουμε τη λέξη φράγμα δηλαδή ε; είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο λέξεων; εντάξει λοιπόν αφού είναι τόσο παρεξηγησιάρικα τα μαθηματικά, ο ταμπουίνος θα δεχτεί να το προτείνει στο πανεπιστήμιο της ΓουΪμπάμπουε για να μην αρχίσουν τις γκρίνιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες

Παλιότερα ποστς

Ελαφρώς πικρή και πιπεράτη

  Είμαι πάλι εδώ, στον προσωπικό μου ναό, την μικρή σοκολατερί. Ή μέρα σκοτεινή, όπως πρέπει κι ας μύρισαν οι πρώτοι λεμονανθοί. Ή σοκο...