Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Σημείωμα στο ψυγείο

Ευχαριστώ. Έτσι αρχίζει η μέρα και έτσι τελειώνει.
    Ορίστε, πάλι κοιμόμουν. Πάνω από ένα χρόνο. Και ξύπνησα πριν από λίγο και θυμήθηκα πώς είναι να είσαι ξύπνιος. Οξυδέρκεια είναι αυτό που χρειάζομαι από δω και έπειτα.
Σημείωμα στο ψυγείο: Να πάρω απορρυπαντικό για ρούχα και να έχω οξυδέρκεια.
Πρέπει απέναντι στους στόχους μας να παίρνουμε αεροδυναμικό σχήμα, όπως το bat mobile.
     Να φανταζόμαστε τον εαυτό μας σαν ένα βέλος, κι αυτό στην πράξη σημαίνει να υπενθυμίζουμε διαρκώς τον στόχο στον εαυτό μας και να συγκεντρωνόμαστε σ'αυτόν. 
   Θέλει να ποντάρεις, να επενδύσεις στην καθημερινότητα αντί να παρασύρεσαι από αυτήν σε πράγματα που σε αποχαυνώνουν. Και όταν σου' ρχεται να παρεκκλίνεις, θυμίσου το στόχο, άναψε τα αλάρμ από τον πύργο ελέγχου. Και για να γίνει αυτό πετυχημένα και ό,τι κάνουμε να είναι με όλο μας το είναι, θέλει λιτή ζωή και εναρμόνιση σώματος-πνεύματος ώστε όλο το πακέτο να είναι σε δράση. Θέλει να είναι γυμνασμένοι όλοι οι μύες, σώματος και πνεύματος για να μπορείς να έχεις σχήμα σαφές και ξεκάθαρο και όχι ένα θολό, αμφίβολο κάτι. Αλλιώς κάθε προσπάθεια αλλαγής θα καταδικάζεται σε διάχυση. Και όλο αυτό έχει σχέση με τη σεξουαλικότητα, αλλά δεν ξέρω πώς να εξηγήσω το γιατί.
     Να μασάμε καλά το φαγητό με όση υπομονή έφτιαχναν κάποτε τα έπιπλα οι αριστοτέχνες επιπλοποιοί. Σαν γελάδες. Σαν μηρυκαστικά σε ένα λιβάδι όπου ο χρόνος έχει ξεχαστεί και μυρίζει τα χαμομήλια. Μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή το να αποκτήσεις αυτή τη συνήθεια: 40 φορές, 50 φορές την κάθε μπουκιά. Είναι στάση ζωής το να μη βιάζεσαι.
Ευχαριστώ

6 σχόλια:

 1. you make my day tabooine!!!!
  1.Ορίστε, πάλι κοιμόμουν. Πάνω από ένα χρόνο:ένα οχταωράκι αρκεί ή και εξαωράκι...
  2.ξύπνησα πριν από λίγο και θυμήθηκα πώς είναι να είσαι ξύπνιος:πως είναι αυτό το συναίσθημα για σένα;γιατί νομίζω πως είναι διαφορέτικο για τον καθένα
  3.Σημείωμα στο ψυγείο: Να πάρω απορρυπαντικό για τα ρούχα και να έχω οξυδέρκεια:να πάρεις και τζαζ πορτοκάλια,θα σου χρειαστουν!!
  4.Πρέπει απέναντι στους στόχους μας να παίρνουμε αεροδυναμικό σχήμα, όπως το bat mobile:αν θες αεροδυναμικό σχήμα είναι καλύτερο το αυτοκίνητο του αστυνόμου σαίνη!!
  5. Να φανταζόμαστε τον εαυτό μας σαν ένα βέλος:αν εγώ φανταστώ τον εαυτό μου σαν ένα δόρυ δεν θα έχω τα ιδια αποτελέσματα;
  6.άναψε τα αλάρμ από τον πύργο ελέγχου: ο πύργος ελέγχου δεν έχει αλάρμ,έχει πάρα πολλά κουμπάκια αλλά νομίζω πως κανένα απο αυτά δεν είναι αλάρμ.
  7.θέλει λυτή ζωή:πόσο δίκιο έχεις;!;!;!;!
  8. Θέλει να είναι γυμνασμένοι όλοι οι μύες, σώματος και πνεύματος για να μπορείς να έχεις σχήμα σαφές και ξεκάθαρο και όχι ένα θολό, αμφίβολο κάτι. Αλλιώς κάθε προσπάθεια θα καταδικάζεται σε διάχυση:εδώ αρχίζω να χάνω την επαφή με αυτά που γράφεις,δεν καταλαβαίνω τίποτα!!!
  9.Και όλο αυτό έχει σχέση με τη σεξουαλικότητα:απλά ασχολίαστο....
  10. Να μασάμε καλά το φαγητό......40 φορές, 50 φορές την κάθε μπουκιά:σκέφτομαι τον τυχέρο που θα με βγάλει έξω για φαγητό!!!
  11.Είναι στάση ζωής το να μη βιάζεσαι:δεν μπορώ να βρω λόγια να εκφράσω το πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου!!!

  Λαουτίνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χααχαχαααααααα αχ μωρε Λαουτίνε μου κλαίω...ένα πράγμα θα σου πω. Είσαι ο Τσάντλερ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι σου έχει φανεί τόσο αστείο;Δεν ξέρω αν είμαι ο Τσάντλερ,θα ήθελα όμως.

  Λαουτίνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. …σε ένα λιβάδι όπου ο χρόνος έχει ξεχαστεί… πραγματική εικόνα Παραδείσου! Όταν εμπλακούν τα γυμνασμένα σώματα μαζί με το οξυδερκή πνεύμα τότε μιλάμε για επίγειο Παράδεισο που είναι τόσο απλός όσο το περιγράφεις στις λίγες αράδες σου!
  Η διαφορά στους δύο Παραδείσους είναι ότι στον επίγειο υπάρχει η υλική μας υπόσταση και οι ανάγκες των σωμάτων μας και εκεί μπαίνει η έννοια της λυτής ζωής.
  Αλλά κάπου εκεί υπάρχει και η σωματική-πνευματική ιδιότητα που λέγετε έρωτας (…να και η σεξουαλικότητα!) που είναι από τις λίγες διαφορές σε σχέση με τον ουράνιο Παράδεισο που δεν θέλουμε να απολέσουμε εν’ αντιθέσει με άλλες ανάγκες που ευκολότερα θα δίναμε αντάλλαγμα για το …ουράνιο λιβάδι που ο χρόνος έχει ξεχαστεί…
  Ποιός ξέρει…? Ίσως όταν καταφέρεις να βιώσεις τον επίγειο Παράδεισο και με τα αγαπημένα του “ελαττώματα?”*, να διευρύνεις τον χρόνο που είναι ο εχθρός της βιασύνης και να ενώσεις τους δύο Παραδείσους … στην αιωνιότητα!

  πί

  ΥΓ. 1 * …τα αγαπημένα του “ελαττώματα?”…: Για τις “σύγχρονες” θρησκευτικές φιλοσοφίες ο προορισμός του ανθρώπου είναι να προσεγγίσει την Θεϊκή υπόσταση, αλλά δυστυχώς οι σύγχρονοι Θεοί –πρότυπα δεν ερωτεύονται…

  ΥΓ. 2 Ίσως φταίει και η Άνοιξη αλλά…πάλι στον Έρωτα το γύρισα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ναι πι δεν έχεις καθόλου άδικο για τον Παράδεισο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες

Παλιότερα ποστς

Ελαφρώς πικρή και πιπεράτη

  Είμαι πάλι εδώ, στον προσωπικό μου ναό, την μικρή σοκολατερί. Ή μέρα σκοτεινή, όπως πρέπει κι ας μύρισαν οι πρώτοι λεμονανθοί. Ή σοκο...